Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
No data was found

המדריך המלא לבחירת תנור למסעדות

אמנם אנו בעיצומו של הקיץ אך החורף הולך ומתקרב וצריך להיערך. אם אתם בעלי מסעדה או בית קפה זה הזמן למצוא פתרונות מתאימים לחימום. בערב עוד מעט יהיה קריר וכדאי להתחיל ולבדוק את האופציות השונות.

הכנו לכם מדריך מפורט כיצד לבחור תנור חימום למסעדות לקראת החורף.

פתרונות חימום למסעדות

כשבוחנים את האפשרויות השונות לחימום מסעדות, צריך לבחון את תנאי המסעדה בימי החורף. כך שכדי לקבל את ההחלטה הטובה ביותר מבחינת אפקטיביות החימום, עלויות ושיקולים כלכליים, יש לבחון מספר פרמטרים.

ראשית, סגירת חורף, כן או לא. אם החלק הפתוח של המסעדה יישאר פתוח כל החורף מומלץ להשתמש במנורות חימום אינפרא אדום אשר מוגנות למים או בחימום גז.

יש לקחת בחשבון כי תנורי חימום לעסק צריכים להיות עמידים למים ומספיק חזקים להתמודד עם רוחות וקור.

תנורי אינפרא אדום הם תנורים המחממים באמצעות קרינה מרוכזת וישירה. אלו תנורי חימום לעסק יעילים ביותר עם אופציות המשתנות מתנור לתנור ונרכשים בהתאם לצרכים.

כמו-כן, תנורי האינפרא אדום הם תנורים חסכוניים לשעת הפעלה, אך ההשקעה הראשונית בהם היא גבוהה. חימום גז הוא הפטרייה המוכרת לנו המחממת באמצעות בעירה והחזרת החום כלפי מטה על-ידי הרפלקטור של הפטרייה.

כל אחד מפתרונות החימום הללו שונים זה מזה באופן הצבתם בשטח המסעדה, העיסוק סביבם, העלות שלהם לשעת הפעלה ואופן החימום שלהם. מבחינת שטח חימום, שניהם מצליחים לחמם אותו שטח.

מנורות אינפרא אדום ממוקמות לרוב בצדדים בעוד שהפטריות ממוקמות במרכז. אלו אמצעי חימום שיש לעמוד בסמוך להם כדי לחוש את החימום.

לכן, אם מדובר בשטח גדול יש לשים כמה מהם. אחד לא יספיק.

כאשר המקום סגור לחלוטין במהלך החורף ניתן לבחור בין מפזר חום, פטריית חימום חשמלית או תנור אינפרא אדום. מפזר חום תעשייתי אפשרי לשימוש אם יש במקום שקע תלת-פאזי.

אם אין, מומלץ לבחור בין שתי האופציות האחרות הזקוקות לשקע חד פאזי 16 אמפר.

יתרונות של תנורי חימום למסעדות

היתרון של מנורת אינפרא אדום הוא שהיא עמידה לרוחות ולכן יכולה להיות מוצבת במקום פתוח וסגור כאחד.

לפטריית הגז לא קורה כלום אם היא נרטבת מדי פעם מהגשם וגם היא יכולה להיות ממוקמת בשטח פתוח, אך אינה יכולה להירטב לאורך זמן.

פטריית גז מתאימה לסגירה חלקית, כאשר קיים כיסוי רק לגג והקירות נותרים ללא סגירה. היא עמידה לרוחות וכל עוד אין עליה גשם ישיר, היא בהחלט מתאימה.

תנורי חימום מעוצבים

קיימים תנורים שלא רק מחממים אלא גם מוסיפים לאווירה של המסעדה או של בית הקפה ומוסיפים אלמנט עיצובי למקום. אלו תנורי חימום יוקרתיים יותר מהפתרונות הרגילים.

תנורי חימום מעוצבים ויפים למראה, המשתלבים היטב בחלל המסעדה ומשרים אווירה של רוגע ונוחות. באווירה חמימה ונעימה, הלקוחות לא ירצו לעזוב.

טבלת סיכום לאמצעי החימום השונים

סוג התנור יתרונות חסרונות למה מתאים
תנור אינפרא אדום חימום אפקטיבי ביותר, שעת הפעלה חסכונית, חימום מהיר, לא מייבש את האוויר, הפצת חום שווה בכל השטח, פשוט לתפעול, שקט ובטיחותי. מדמה את חום השמש. מוסיף אור רומנטי למקום. בעיית הקרינה והשקעה ראשונית גבוהה. לשטח פתוח וסגור כאחד.
פטריית גז מתאימה לחימום של שטח פתוח, חוץ מהגג, חימום יעיל והיקפי. מאפשרת לאנשים לשבת בחוץ גם בחורף. בלוני הגז יקרים. שטח סגור חלקית. אינה מתאימה לגשם ישיר אך לא מתקלקלת אם נרטבת קצת.
מפזרי חום חימום יעיל של כל השטח. זקוקים לתשתית חשמל חזקה. מתאימים רק לשטח סגור.

לסיכום, קיימים מספר פתרונות חימום למסעדות כשהיתרון הבולט הוא של תנורי האינפרא אדום. גם פטריות הגז עדיין פופולאריות אך העידן החדש הוא של תנורי האינפרא.

מפזרי חום הם אמצעי חימום הנחשב למיושן, אך יש עדיין המעדיפים אותו.

תנורי אינפרא אדום ופטריות גז מחממים במהירות את מי שעומד בסמוך להם, לעומת מפזרי החום שהחימום שלהם הוא יותר היקפי ולא ממוקד.

תנורי אינפרא אדום נחשבים לחימום יוקרתי ומפנק ומאוד איכותי. אלו גם תנורים מוגני מים כך שיוכלו להתמודד עם גשמים.

תנורי אינפרא אדום ופטריות יעילים ביותר לשטחים פתוחים ללא סגירת חורף.

סל הקניות שלך
אין מוצרים, מוזמנים להוסיף